Idag har jag i huvudsak bara träffat media. Det har varit många press-delegationer i Stockholm från när och fjärran och jag har talat ordförandeskap med halva Europa känns det som. Numera kan man lista ut vilket land journalisten kommer ifrån bara genom att höra frågan. Var även med statsministern i EU-nämnden inför morgondagens toppmöte. Oppositionen var kritiska till Barroso, men i övrigt var det från de röd-grönas sida mest inrikespolitik. Det gäller ju att passa på när det är TV-sänt…

Imorgon bitti bär det av till Bryssel för toppmöte som förhoppningsvis är slut på fredag eftermiddag. Det är lite trist att alltid tillbringa midsommarafton i Bryssel i den allt annat än festliga Justus Lipsus-byggnaden, men vad gör man… Inleder dagen med att spela in en predikan i svenska kyrkan i Bryssel. Gudstjänsten skall sändas senare i höst och jag har blivit ombedd av prästen Pelle Sundelin att säga några ord på temat Liv och Tro. Det kändes som ett stort förtroende, svårt, men omöjligt att tacka nej till.

Under eftermiddagen är det också som brukligt träff med de liberala ministrar och partiledare som är i Bryssel för diskussion om framtida politik och strategier. Kan tänka mig att det blir en hel del diskussion om hur ALDE-gruppen ska ställa sig till Barroso och hur vi ska driva liberal politik den nya mandatperioden. Den liberala ALDE-gruppen i Europaparlamentet håller fortfarande på att formera sig, det ser ut att bestå av drygt 80 ledamöter.