Ny dag tillsammans med flera hundra liberala vänner på landsmötet, och en ny dag med stort medieintresse. Kanske någon av er var tidigt uppe i morse och hörde när jag ställde frågor till Gun-Britt från Borås hos Lisa Syrén i P4:s ”Ring så spelar vi”? Varje lördag är det runt 1,7 miljoner svenskar som lyssnar på programmet, vilket gör det till Sveriges mest avlyssnade radioprogram! Så självklart är det kul att få chansen att vara med.

Idag har jag också intervjuats av Tomas Ramberg i Ekots lördagsintervju. Det blev många frågor om det svenska ordförandeskapet, men jag fick också svara på en hel del frågor kring EU:s roll i försvaret av medborgarnas rättigheter. Folkpartiet har en tydlig linje här, nämligen att Unionen måste få möjlighet att sätta ner foten när ett medlemsland kränker de rättigheter som varje EU-medborgare har. Medborgarna får ju ett ännu starkare rättighetsskydd nu när Lissabonfördraget träder ikraft.

Nu efter lunch har jag diskuterat aktuella EU-frågor med allmänheten på stan här i Växjö. Det var fullsatt på caféet Palladium mitt på gågatan. Att svenskar inte alls är ointresserade av EU vet vi sedan tidigare, men det är alltid lika kul att se vilket stort intresse det finns för frågor kring utvidgningen, livsmedelsregler och euron.

Nu åter till landsmötet där kvällens stora debatt kommer att handla om föräldrarförsäkring.