EU-kvarteren här i Bryssel är just nu helt blockerade av en demonstration som inbegriper cirka 1000 bönder och 40-talet traktorer.  De för ett väldigt oväsen och tycks ha kommit över ett stort lager överblivna vuvuzelor från Sydafrika. Exakt varför de demonstrerar är oklart, men arga är de.

Igår högtidlighöll vi 10 årsminnet av massakern i Srebrenica. Det är viktigt att aldrig glömma det som hände där. Men jag tror att vi trots allt kan gå vidare. Det var en händelse som såg ut som en tanke att jag just hade besök från den serbiske vice premiärministern, tillika inrikesminister, Ivica Dacic. Vi talade om det arbete för att reformera  rättssystemet, och kämpa mot  den organiserade brottsligheten och korruptionen som görs i Serbien. Det återstår en hel del naturligtvis, men integrationsprocessen och ett stundande EU-medlemskap för hela Balkan är det bästa sättet vi har för att se till att Srebrenica inte händer igen. Även Bosnien närmar sig EU och jag hoppas att vi kan genomföra visumliberalisering i höst.

Inledde dagen med att medverka på ett evenemang som ordnades av OECD i samband med att de idag släpper sin alldeles färska rapport International Migration Outlook.   Rapporten redovisar omfattande statistiska data över migrationen inom OECD och visar mycket övertygande att den demografiska situationen inte minst inom EU är besvärlig och att vi behöver öka möjligheterna för arbetskraftsinvandring till Europa.  I en del europeiska länder kommer den aktiva befolkningens antal att börja sjunka inom bara ett par år.  Imorgon fattar kommissionen beslut om mina två rapporter om säsongsarbete och  överföringar av expertpersonal inom företag.